Gedigen säkerhetsdörr i Stockholm

bygg-och-hantverkare

Låt fastigheten komma till liv med en tidsenlig dörr och bibehållen säkerhet. I äldre hus finns ofta mängder med detaljer som är lätta att missa vid första anblicken, där bl.a. dörrar och fönster en gång har utgjort en viktig del i utsmyckningen. När man ska rusta upp och byta ut dörrarna till en säkrare lösning är det oerhört smickrande för hela byggnaden att återskapa den entré som en gång ritades och konstruerades. Dessutom är det också viktigt att prioritera säkerheten med en gedigen säkerhetsdörr, något som ses som en självklarhet i de flesta hus i Stockholm. Men även en säkerhetsdörr kan utformas med ett brett spektrum av olika formspråk för att jobba med arkitektens ursprungliga idé. T. ex. kan val av träslag, behandling och kulör göra mycket för känslan. Kring sekelskiftet gjordes många portar i ädla träslag, och dörren utformades med stor detaljrikedom så som speglar och andra utsmyckningar, en del även med infällda fönster för att ge ett vackert ljusinsläpp.

Hitta information om säkerhetsdörr i Stockholm här.

Så fungerar en säkerhetsdörr

Idag ställs det mycket höga krav på säkerhetsdörrar, och det finns flera aspekter som de måste klara av. Bland annat finns det krav från Boverket på att dörren ska vara brandsäker, vilket innebär att lägenheten blir en trygg brandcell vid eventuell brand, som stänger ute både flammor och giftiga brandgaser i minst 30 minuter. En annan viktig funktion är förstås att stå emot intrång, vilket mäts i olika klasser där testet genomförs av en person som agerar inbrottstjuv och försöker ta sig in med yxa, borrmaskin eller såg. För att kunna garantera att alla dessa krav uppfylls tillverkas dörrarna i galvaniserat stål, som sedan täcks i robust fanér för att få önskat utseende.

Enkla tips för underhåll av säkerhetsdörrar

Det krävs inte särskilt mycket för att en säkerhetsdörr ska bibehålla sin form och funktion under lång tid. Vid leverans är dörren behandlad för att få en hållbar finish, så det enda som ska göras är att:

  • Torka av dörren med en fuktad trasa för att få bort damm och eventuella fläckar.
  • Rengör gångjärnen en gång per år med trasa eller borste, smörj sedan med ett anpassat fett.
  • Smörj låset med en teflonbaserad låsolja en till två gånger per år.
Engelbrekt Strömberg
Profilbild

Engelbrekt Strömberg

Titta gärna på dessa inlägg för nyheter som rör diverse branscher. Jag diskuterar gärna näringsfrågor och skriver gärna om dessa. Hushållsnära tjänster Är tongivande i vad jag skriver. Samtidigt blir det också inlägg som rör andra inriktningar. Jag hoppas att du uppskattar dessa texter!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *