Så mycket kostar en flyttstädning i Stockholm

Det händer tyvärr oftare än vad man skulle kunna önska att hyresgäster underskattar vikten av att beställa flyttstädning i Stockholm. Om du stämmer in på denna beskrivning kanske du försöker städa din gamla lägenhet på egen hand innan du flyttar ut från den. Eller så kanske du till och med struntar i detta och tvingas därför bekosta städningen av den städfirma som hyresvärden väljer att anlita. Detta vore såklart än värre än att du underskattar tidsåtgången och det jobb som ligger bakom en städning av detta slag.

Hur mycket brukar dessa städningar kosta mig som hyresgäst?

Oavsett om du själv väljer att anlita en städfirma eller tvingar din hyresvärd att göra detta är det prisvärt att köpa flyttstäd. Kostnaden för att beställa flyttstädning i Stockholm blir än billigare när man tar i beaktande att RUT-avdraget ger dig en subventionerad arbetskostnad.

Med detta sagt brukar det ändå kosta några tusenlappar att låta en städfirma ta hand om städningen av din gamla lägenhet. Samtidigt är detta vanligtvis väl investerade pengar då det krävs mycket tid, möda och bra rengöringsprodukter för att utföra detta obekväma arbete.

Några exempel på generella riktpriser är:

  • 2 000 kr efter RUT-avdrag för städning av en lägenhet på 70 kvadratmeter
  • 1 500 kr efter RUT-avdrag för städning av en lägenhet på 50 kvadratmeter.

Hur förbereder jag för en flyttstädning i Stockholm?

Du behöver inte förbereda din gamla lägenhet på något särskilt sätt inför en flyttstädning i Stockholm. Städfirman tar nämligen hand om allt så fort de anländer till lägenheten. Det enda du behöver tänka på är att avlägsna alla dina tillhörigheter från bostaden innan städfirman kommer. Detta gäller såväl möbler och flyttkartonger som viktiga dokument och andra saker.

Dessutom kan det vara bra att meddela städfirman om det finns någonting i lägenheten som du tror kan utgöra ett hinder för dem. Detta såvida du inte har möjlighet att avlägsna hindret innan de kommer till lägenheten. Genom att göra detta kan du säkerställa att hela processen flyter på så smidigt som möjligt och att lägenheten städas på utsatt tid. När allt är färdigt kommer din gamla lägenhet nästan se ut som ny igen när den överlämnas till nästa hyresgäst. Detta kommer såklart göra din hyresvärd väldigt nöjd!

Engelbrekt Strömberg
Profilbild

Engelbrekt Strömberg

Titta gärna på dessa inlägg för nyheter som rör diverse branscher. Jag diskuterar gärna näringsfrågor och skriver gärna om dessa. Hushållsnära tjänster Är tongivande i vad jag skriver. Samtidigt blir det också inlägg som rör andra inriktningar. Jag hoppas att du uppskattar dessa texter!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *