Skapa en trivsam inomhusmiljö med ribbväggar

bygg-och-hantverkare

Matcha en naturlig skandinavisk stil med ribbväggar. Naturmaterialen genomsyrar sedan länge den klassiskt svenska inredningen, där ljusa färger möter både eleganta träslag och rena, enkla linjer. Ett sätt att åstadkomma stor förändring i rummet med hjälp av enkla medel är att installera en vägg av träribbor, vilket ger en unik finish och stämningsfull känsla i rummet. Ribbväggar blir tillsammans med strategisk belysning  vackra inslag som pryder vilken vägg som helst, och som en stor bonus förbättrar den helt naturligt akustiken och inomhusmiljön i rummet där den placeras. På så sätt kan ett enkelt inrett rum bli en rogivande oas, som trots sparsam möblering inte blir full med eko när någon kliver in.

Fyra snabba fakta om ribbväggar

  • Störande buller och skarpa ljud absorberas mycket effektivt av väggens ribbor, och filten bakom bidrar till att ta udden av hårda och obehagliga ljud. På så sätt får rummet enkelt en mycket mer avslappnande akustik.
  • Ribbväggarna är mycket lätta att montera med skruv eller lim på den bakomvarande väggen och är hela 240 cm höga, vilket innebär att de passar i de flesta rum utan att behöva kapas. Genom att ha full höjd upp till taket blir väggen ett ombonat inslag i rummet.
  • Om rummets takhöjd är större än 240 kan panelen placeras med lika stor marginal till golv som till tak, eller upp mot taket.
  • Panelen i ribbväggen kan vara av olika träslag och olikfärgad filt för att passa mot byggnadens färger på ett naturligt sätt. Träet kan även kontinuerligt behandlas med olja för att ge panelen en mjukare och varmare känsla, eller få åldras naturligt och därmed anta kallare toner.

Ekologi och design i ett

Ribbväggen är framtagen med omtanke om människor idag och imorgon. Genom att förbättra akustiken och inomhusmiljön gör den att stressen minskar för dem som vistas där. Och med naturmaterialet trä samt återvunna PET-flaskor som huvudmaterial blir ribbväggen ett miljövänligt alternativ som minimerar den negativa påverkan på naturen. Filten är gjord utan tillsatser av lim och liknande komponenter, och är alltså ett bra val både idag och för kommande generationer.

Engelbrekt Strömberg
Profilbild

Engelbrekt Strömberg

Titta gärna på dessa inlägg för nyheter som rör diverse branscher. Jag diskuterar gärna näringsfrågor och skriver gärna om dessa. Hushållsnära tjänster Är tongivande i vad jag skriver. Samtidigt blir det också inlägg som rör andra inriktningar. Jag hoppas att du uppskattar dessa texter!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *