Enklare att köpa nyckelfärdigt fritidshus än ett äldre

bygg-och-hantverkare

Nu mer än någonsin tidigare är det väldigt hett att köpa fritidshus. Men trots att marknaden för fritidsboenden just nu är väldigt het kan det blir kostsamt att göra felsteg. Om du ska köpa en befintlig fritidsbostad behöver du veta vad du ska kika efter innan du gör ditt köp. Ett enklare och på många sätt säkrare alternativ är att köpa ett nyckelfärdigt fritidshus.

Intresset för att köpa fritidsboenden ökade signifikant under det föregående året. Under den gångna våren och sommaren fick många svenskar upp ögonen för fritidshus i bakvattnet av pandemin. Denna trend ser nu ut att hålla i sig och bli varaktig, och efterfrågan på fritidsbostäder tycks till och med fortsätta att öka i år. Men det kan alltså bli en dyr affär om du inte är uppmärksam på de vanliga fallgroparna.

Vanliga problem i äldre fritidshus

Innan du köper ett befintligt fritidshus bör du göra en gedigen undersökning av huset. Det finns nämligen många saker som kan gå fel om du köper “grisen i säcken”.

Detta är några av de vanliga problemen som kan förekomma i äldre fritidsboenden:

  • Taket bör vara i gott skick och framför allt inte läcka.
  • Gamla eldragningar som måste åtgärdas kan bli kostsamma.
  • Dräneringen i huset är en annan viktig sak som du bör kontrollera.
  • Golvbrunnar som är äldre eller felinstallerade bör också kontrolleras.

Om fuktskador skulle uppstå på grund av golvbrunnarna täcks inte detta av din fritidshusförsäkring. För att kontrollera brunnarna bör du trampa kring dem med din fot. Skulle det kännas mjukt kan det potentiellt sett finnas fukt under golvbrunnen.

Du kan ofta upptäcka fukt i ett hus med hjälp av ditt luktsinne. Om det luktar lite unket i badrummet eller under diskhon är risken stor att det kan finnas en fuktskada.

Som du märker finns det en hel del att ha i åtanke när du ska köpa ett fritidshus. Äldre hus dras ofta med diverse problem och svagheter som kan leda till nödvändiga och kostsamma reparationer längre fram. Därför lönar det sig ofta att köpa ett nytt, nyckelfärdigt fritidshus istället för att leta på bostadsmarknaden efter äldre fritidsboenden.

Senaste inläggen av Engelbrekt Strömberg (se alla)

Engelbrekt Strömberg

Titta gärna på dessa inlägg för nyheter som rör diverse branscher. Jag diskuterar gärna näringsfrågor och skriver gärna om dessa. Hushållsnära tjänster Är tongivande i vad jag skriver. Samtidigt blir det också inlägg som rör andra inriktningar. Jag hoppas att du uppskattar dessa texter!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *