Vad gör en reliningkonsult i Malmö

bygg-och-hantverkare

Det är inte alla som vet vad relining innebär – ännu färre vad en reliningkonsult i Malmö gör. I följande exempel visas, i praktiken, vilken hjälp en sådan konsult i Malmö ger sina kunder. (Detta är ett påhittat exempel)

Reliningkonsult i Malmö – Brf Orren

Bostadsrättsföreningen Orren i Malmö byggdes 1981 och styrelsen inser att stammarna behöver inspekteras och eventuellt renoveras. Kanske måste till och med stambyte ske. Då styrelsen inte har fackmannakunskaper inom detta område kontaktar de en reliningkonsult i Malmö.

 • Fri rådgivning
  Första steget är att denna konsult kommer till styrelsen och berättar allmänt om vad relining är och hur detta i så fall skulle påverka de boende, föreningens ekonomi osv. Detta möte är kostnadsfritt och innebär att styrelsen får en tydligare inblick i vad arbetet innebär. I detta fall skulle styrelsen kunna kontakta fler reliningskonsulter i Malmö för att få mer information och kunna jämföra dessa. De beslutar sig däremot att gå vidare med just denna konsult.
 • Kontroll av förutsättningarna
  Första steget för en reliningkonsult är att genomföra besiktning och kontroll gällande förutsättningarna. Konsulten ser exempelvis på föreningens ekonomiska möjligheter, de tekniska alternativen samt hur detta projekt kan läggas upp tidsmässigt. Har konsulten haft reliningprojekt i Malmö tidigare kan planering av dessa visas för styrelsen för att påvisa arbetsflödet.
 • Offerter och upphandling
  När nu förutsättningarna finns tydligt noterade blir det betydligt enklare att ta in offerter från flera olika entreprenörer i Malmö. En reliningkonsult gör en behovsanalys och skriver sedan ett beställningsunderslag som innebär att samtliga entreprenörer får exakt den information som de behöver för att kunna utfärda en korrekt offert. Detta kan jämföras mot om styrelsen själva hade kontaktat flera olika entreprenörer och försökt beskriva vad de behövde hjälp med.
 • Leder projektet
  Om styrelsen har frågor under projektet kan de vända sig till sin reliningkonsult i Malmö. Det är sedan denna konsult som har all kontakt med entreprenörerna. De agerar därmed som ”kommunikationskanal” vilket innebär att konsulten tar hand om det mesta av arbetet och sedan kan förklara för styrelsen, på ett enklare sätt, vilka frågor de behöver ta ställning till.
 • Besiktar och granskar filmerna
  För att styrelsen ska vara säker på att arbetet är utfört på ett kvalitetssäkert sätt kommer även konsulten att besikta arbetet under processens gång. När sedan hela arbetet är slutfört sker även besiktning av de besiktningsfilmer som alltid skapas i samband med relining.
Heinz Nordin
Profilbild

Heinz Nordin

En driven och kreativ krönikör med brett fokus på trender och näringsliv. Frågor jag hanterar utgår från trender och innovation. Städ och rengöring är oftast fokus i mina krönikor. Samtidigt blir det också inlägg som rör allt ifrån snickeriarbeten till trädgårdsdesign. Läs gärna även övriga artiklar jag skrivit.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *