4 anledningar att basta infraröd bastu

bygg-och-hantverkare

Det finns många hälsofördelar med att regelbundet basta i en infraröd bastu – bland annat kan det stärka hjärtat och lindra en rad olika hudsjukdomar. Av just den anledningen och dom många hälsofördelar man kan få ”på köpet” är det många som väljer just infraröd bastu istället för den traditionella varianten. Här kan du läsa mer om några av dom fördelarna som kan komma som följd för hälsans skull.

Regelbunden användning av infraröd bastu kan stärka hjärtat

Att basta i en infraröd bastu kan vara bra för den som har problem med hjärta och kärl. Blodcirkulationen sätter fart och kroppen behöver arbeta för att kyla ner kroppen – vilket i sin tur kan stärka hjärt, -kärlkonditionen. Regelbunden användning kan även hjälpa till att sänka blodtrycket.

Det har gjorts en del medicinsk forskning inom området och det händer till och med att läkare rekommenderar/ordinerar sina patienter att testa på att basta i en infraröd bastu för att förbättra sin hälsa.

Bra för huden

Huden är kroppens största organ och det är inget ovanligt att ha någon form av hudproblem. Dom flesta upplever torr och stram hud då och då – speciellt på vintern och det är såklart även helt naturligt att huden tappar sin elasticitet med åldern.

Det finns också en hel del besvärande hudsjukdomar – och både tillfälliga problem och kroniska sjukdomar kan förbättras för den som regelbundet bastar i en infraröd bastu. Bland annat personer med psoriasis och eksem har vittnat om förbättring men även personer som lider av:

  • Acne
  • Förhårdnader
  • Rosacea

Torr och stram hud mjukas upp tack vare det infraröda ljuset och man kan även märka skillnad på gammal som ny ärrvävnad.

Så fungerar en infraröd bastu

Infrarött ljus är både naturligt och ofarligt och inget som kan ses med blotta ögat. Dom infraröda strålarna har dock en förmåga att tränga djupt in i huden och hjälper därmed till att rena den. Lagrade gifter rensas ut när kroppen svettas och det i sin tur hjälper hudens naturliga processer och återhämtning.

När blodcirkulationen ökar får kropp, hjärta och kärl arbeta, vilket som tidigare nämndes kan stärka hjärtkonditionen. Det finns inte direkt några kända risker med att basta infraröd bastu men för den som oroar sig över sitt hälsotillstånd är det alltid klokt att rådfråga med läkare först.

Rune Olofsson
Profilbild

Rune Olofsson

Jag är en krönikör med stort intresse av trender och näringsliv. Huvudsakliga områden jag hanterar utgår från trender och innovation. Betong och renoveringsfrågor är oftast fokus i vad jag skriver. Fast det är inte ovanligt med allt ifrån snickeriarbeten till trädgårdsdesign.
Om man önskar vidare läsning finns här ytterligare byggrelaterade artiklar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *