Parkbänkar & parksoffor tillverkas i flera olika material

Funderar du på att investera i parkbänkar & parksoffor? Då vill du förmodligen veta vilket materialval som är det bästa. Läs vidare för att få insikt i detta!

Vilket är det bästa materialet för parkbänkar & parksoffor?

Citypro är proffs på parkbänkar & parksoffor. Generellt sett kan dessa möbler vara tillverkade i något av flera olika material. Några exempel på de material som ofta används för att tillverka dessa utomhusmöbler är: trä, plast, metall och betong. Det kan även röra sig om en slags kombination av flera olika material.

Alla materialen har såklart sina unika fördelar och nackdelar när det kommer till vikt, utseende och bekvämlighet. Därför kan det vara svårt att veta vilket som är det bästa materialet. Vi har dock gjort vad vi har kunnat för att försöka besvara denna fråga. Rent generellt vågar vi hävdar att det ligger till på följande sätt:

Trä är fortfarande herre på täppan när det kommer till material för utomhusmöbler

  • Bänkar i trä. Parkbänkar & parksoffor i trä är en riktig klassiker. De har ett naturligt utseende som är väldigt tilltalande och kan vara antingen rustika eller lite mer sofistikerade. När det kommer till hållbarhet får man räkna med ett visst slitage och förfall när det kommer till trä som material. Samtidigt är dessa utomhusmöbler väldigt bekväma. De brukar förvisso vara ganska tunga men är ändå det mest populära valet.
  • Bänkar i metall. Metall är ett material som är hållbart och gediget men samtidigt aningen stelt och tråkigt. Dessa bänkar behöver vanligtvis inte särskilt mycket underhåll och kommer vara en längre tid. Hur pass bekväma de är kan variera beroende på vilken metall de är tillverkade av. Bänkar i stål kan vara tunga medan de som är tillverkade i aluminium är ganska lätta.
  • Bänkar i plast. När det kommer till plast används ofta en komposit där även trä är inblandat. Detta ger ett naturligt utseende som är ganska hållbart och bekvämt och samtidigt lätt.
  • Bänkar i betong. Betong är ett material som kan ha ett modernt men ändå rustikt utseende. Det är hållbart och står emot det mesta samtidigt som det är väldigt tungt och svårt att rucka på. Bänkar i betong är också de allra mest hållbara.
Heinz Nordin
Profilbild

Heinz Nordin

En driven och kreativ krönikör med brett fokus på trender och näringsliv. Frågor jag hanterar utgår från trender och innovation. Städ och rengöring är oftast fokus i mina krönikor. Samtidigt blir det också inlägg som rör allt ifrån snickeriarbeten till trädgårdsdesign. Läs gärna även övriga artiklar jag skrivit.

Rekommenderade artiklar