Om byggråd.nu

bygg-och-hantverkare

Vill du veta mer om byggråd.nu? Kort sammanfattat är det en webbplats där de skriver just om bygg – tips på hur man bygger, hur man bygger med rätt lov och hur man bygger ett hus är exempel på saker du hittar på hemsidan. I den här texten får du en snabb överblick om byggråd.nu och vad de skriver om.

Passionerade kring planerande

Byggråd.nu anser att det finns en konstig trend i landet, att många tror att de är fullärda. Det trots att de saknar formell utbildning, kunskap och relevant erfarenhet sedan tidigare. Det handlar inte bara om rena byggprojekt, utan även om reparationer och renoveringar. Stolthet – dum sådan – är ett bidragande problem.

De menar att många agerar utan att gott planerande. Som exempel tar de upp att ”många”, när de ska måla om inomhus, helt enkelt börjar måla, vilket leder till ett icke fackmannamässigt utfört arbete. Arbetet måste i många fall göras om på nytt strax efter.

Om byggråd.nu får spekulera: Orsaker till trenden

Orsaker till trenden menar Byggråd ser ut att vara följande:

  • Det ser ut som ett enkelt arbete att utföra.
  • Man vill bli klar snabbt.
  • Det finns förväntningar om att man ska kunna göra det.

Om byggråd.nu får spekulera, tror de att det sista alternativet är avgörande för hur många hemmasnickrare agerar. De menar att yttre krav ställer till det genom att hemmasnickrarna inte gärna tar in hjälp. Det är dags att bryta dåliga vanor – i alla fall om byggråd.nu får bestämma.

Råd kring att påbörja projekt

På hemsidan finns generella råd kring att påbörja och färdigställa ett projekt. Följer gör exempel på råd som de delar med sig av:

  • Fråga om råd. Innan ett projekt påbörjas kan det vara bra att ta hjälp – men man behöver inte nödvändigtvis betala någon för att utföra arbetet. Byggråd påpekar att det är gratis att fråga till exempel en snickare hur han eller hon hade utfört ett givet arbete.
  • Byggnadsnämnden. Vid större projekt kan bygglov krävas. Det kan till exempel gälla en stor tillbyggnad eller ett större uthus. Om bygglovet beviljas kan det finnas krav på att ta hjälp av en kontrollansvarig som bland annat gör en kontrollplan och som ska finnas med när det är dags för slutbesiktning. De skriver också att det finns attityder som anser att en kontrollansvarig är en onödig utgift – vilket de inte håller med om.
Rune Olofsson
Profilbild

Rune Olofsson

Jag är en krönikör med stort intresse av trender och näringsliv. Huvudsakliga områden jag hanterar utgår från trender och innovation. Betong och renoveringsfrågor är oftast fokus i vad jag skriver. Fast det är inte ovanligt med allt ifrån snickeriarbeten till trädgårdsdesign.
Om man önskar vidare läsning finns här ytterligare byggrelaterade artiklar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *