Därför bör du ha ett våningsregister som namntavla i trapphuset

Entrén i ett trapphus bör vara välkomnande och trevligt för inte bara de som faktiskt bor i huset trivs utan även för de som kommer dit som besökare. Ett våningsregister som namntavla i trapphuset är ett sådant sätt för att få trapphuset och entrén att vara mer välkomnande. Men det kan också vara så att det finns ett sådant på varje enskild våning, eller i hissen om det finns en sådan i huset.

De sitter ofta i entrén och presenterar information av olika slag

Det är vanligt förekommande att det i entrén finns information av olika slag. Det kan till exempel handla om telefonnummer till hyresvärd och deras jour, bredbandsleverantör och andra viktiga kontakter, brandskyddsprotokoll eller tillfällig information som berör hyres- eller bostadsrättsinnehavarna.

Oavsett om du bor i en lägenhet med ett gemensamt trapphus eller om du ska besöka någon som bor i ett sådant bör det i entrén också finnas ett våningsregister som namntavla till trapphus. Detta är alltså en tavla eller ett skåp där det finns namn och lägenhetsnummer till de som bor i huset.

Om du bor i huset kan det kännas tryggare och mer personligt om du faktiskt vet vilka som bor där och kan deras namn och vart de bor i huset om det är så att du träffar på dem. Du kanske ska besöka någon som bor i huset och vill veta vart du ska eller så kanske du arbetar inom hemtjänst, budfirma eller annat där du behöver snabbt och enkelt vet på vilken våning en viss person bor.

Fördelar med att ha ett våningsregister som namntavla i trapphuset

Den främsta och kanske mest uppenbara fördelen med att ha ett våningsregister som namntavla i entrén är att få en enkel och snabb överblick över de som bor i huset. Men det finns också andra fördelar med ett det, till exempel att det:

  • Är enkelt och smidigt att använda när det är dags att byta ut namnen när boende flyttar in och ut.
  • Ger ett välkomnande och mer personligt intryck.
  • Är dessutom stilrent och snyggt vilket kan ge hela huset ett lyft.
  • Kan utformas på olika sätt, till exempel med belysning samt i olika storlekar och färger.
Rune Olofsson
Profilbild

Rune Olofsson

Jag är en krönikör med stort intresse av trender och näringsliv. Huvudsakliga områden jag hanterar utgår från trender och innovation. Betong och renoveringsfrågor är oftast fokus i vad jag skriver. Fast det är inte ovanligt med allt ifrån snickeriarbeten till trädgårdsdesign.
Om man önskar vidare läsning finns här ytterligare byggrelaterade artiklar.

Rekommenderade artiklar