Företag i Uppsala – Fönsterbyte med JO´s Fönsterbyggarna

bygg-och-hantverkare

Från 1860 till 1960 var Uppsala en klassisk industristad. Inriktningen har däremot ändrats rejält sedan dess. Nu är sjukhuset, universitetet och tjänstesektorn mycket stora. Ett av hantverksföretagen i staden är JO´s Fönsterbyggarna vars specialitet är fönsterbyte.

Projektledning med spetskompetens

På företagets hemsida presenteras företaget som specialister inom fönsterbyte och fönsterrenoveringar. Det är detta som är deras huvudsyssla vilket gör att de kan åta sig flera extra komplicerade arbeten. Oavsett arbete har de alltid projektledning och tar ansvar från allt från förbesiktning och montering till garanti.

Genomför fönsterbyte i Uppsala, Västerås och Stockholm

Med säte i Enköping kan företaget ta emot arbeten både från Uppsala, Västerås, Stockholm och mindre städer inom detta område. Framförallt har företaget fokus på fönsterbyte på BRF och hyresrätter.

Utför fönsterbyte på 1 – 3 dagar

Hur lång tid ett fönsterbyte tar beror självklart på omfattningen och arbetets komplexitet. Men de anger på hemsidan att ett riktmärke är 1 – 3 dagar. Detta förutsatt att arbetet sker i Uppsala, Stockholm eller inom någon annan närliggande stad. Är det längre bort kan även ytterligare restid uppstå.

För att kunderna ska se förloppet och förstå vad som kommer att ske arbetar företaget alltid med ett tydligt flödesschema. En så kallad kontrollplan sätts på insidan av ytterdörren där de olika momenten presenteras för den boende.

Information är särskilt viktigt i bostadsrätter och hyresfastigheter där det inte är den boende som har beställt fönsterbyte utan fastighetsägaren.

Söker kostnadseffektiva lösningar

Ett fönsterbyte innebär ofta en långsiktig ekonomisk besparing. Detta utifrån flera faktorer.

  • Energibesparande
    Att byta fönster är ett av de mest effektiva sätten att minska energiåtgången i en bostad. Detta inte minst om det är äldre fönster och/eller eluppvärmd bostad. Hur mycket en bostadsrättsförening kan spara på uppvärmningskostnaden går att beräkna i förväg.
  • Mindre underhåll
    Flera av dagens fönstermodeller har extremt litet krav på underhåll. Det innebär även en långsiktig besparing i förhållande till att underhålla de äldre fönster som sitter på plats och löpande behöver underhåll.

Alltid fri offert

Gratis offert kan begäras antingen direkt via hemsidan eller via kontakt med företaget. Som de flesta hantverkare behöver företaget åka till platsen där fönsterbytet ska ske för att se alla förutsättningar. Det är därmed grunden för att en korrekt offert ska kunna ges. Arbetet omfattas av ROT-avdraget och innebär därmed avdrag på 30 % på den arbetskostnad som uppstår.

Rune Olofsson
Profilbild

Rune Olofsson

Jag är en krönikör med stort intresse av trender och näringsliv. Huvudsakliga områden jag hanterar utgår från trender och innovation. Betong och renoveringsfrågor är oftast fokus i vad jag skriver. Fast det är inte ovanligt med allt ifrån snickeriarbeten till trädgårdsdesign.
Om man önskar vidare läsning finns här ytterligare byggrelaterade artiklar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *