Planera platsbyggd walk in closet – tips

bygg-och-hantverkare

Platsbyggda lösningar har många fördelar – bland annat att det ser exklusivt ut samtidigt som det maximerar ytorna. Den som funderar på en platsbyggd walk in closet har ett roligt projekt framför sig – som dock kräver en del planering. Nedan följer några tips kring just det.

Moodboard för platsbyggd walk in closet

Ett bra tips för den som funderar på att bygga en platsbyggd walk in closet är att skapa en så kallad ”moodboard” – och gärna ganska tidigt i processen. En moodboard är som ett slags kollage som gör det enkelt att få en överblick kring om materialval, inredning och andra detaljer kommer passa ihop i slutändan. Dessutom är det roligt att leta inspiration för projektet!

För att hitta bilder till boarden finns mycket inspiration att hitta på nätet och i sociala medier. Spara ner, klipp och klistra och låt det gärna ta tid för att hitta dom färger, material och annat som gör garderoben både praktisk och personlig.

Storlek

En viktig punkt i planeringen när en platsbyggd walk in closet ska skapas är att bestämma dess storlek. Finns redan ett befintligt rum att anpassa sig till – eller ska ett nytt byggas upp från grunden? I dom fall där ett befintligt rum ska byggas om till garderob går det inte att göra så mycket åt storleken men om ett nytt rum byggs är det viktigt att fundera över storleken.

Planera för förvaring och andra lösningar

En av fördelarna med en platsbyggd walk in closet är att det går att maximera den aktuella ytan med smarta lösningar. För att få ett bra resultat är det dock viktigt att planera för förvaring och andra önskade lösningar innan bygget sätter i gång, för att få ett så bra resultat som möjligt.

Även i en platsbyggd garderob finns flera olika förvaringslösningar som är lämpliga, där några av dom vanligaste är:

  • Hängare / stänger för galgar
  • Lådor
  • Hyllor

Öppen förvaring ger en bra överblick över kläder och annat som förvaras i garderoben men det är lätt hänt att det ser rörigt ut. Även om en platsbyggd garderob blir som ett eget rum kan det vara skönt med lite dold förvaring – så ett tips är alltså att satsa på båda delarna – till exempel öppna hyllor och hängare upp till och lådor med front nertill.

webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *