Så finner du proffs på parkettläggning i Lund

bygg-och-hantverkare

Om du vill lägga nytt golv i din bostad kan du självklart göra det på egen hand. Men som du kan läsa mer om nedan finns det flera goda anledningar till att anlita en firma som sysslar med parkettläggning i Lund. Även om du är händig och har alla de rätta verktygen kanske inte slutresultatet på golvet blir så som du tänkt dig. Och det är ju både tråkigt och onödigt. Det kan också visa sig att det tar längre tid än vad du planerat, tid som du hade kunnat lägga på annat roligare istället.

Olika typer av parkettgolv

Så vilka sorters golv läggs vanligtvis vid parkettläggning i Lund? Den vanligaste typen av parkettgolv är lamellparkett. Detta golv är uppbyggt i tre lager med baksida, stomme och ett övre lager som är ett slitskikt. Det övre, eller yttersta, lagret går att behandla och slipa. Man kan också välja vilken tjocklek som det övre lagret ska ha. Lamellparkett finns i de flesta träslag och med olika ytbehandlingar.

Det finns även så kallade massiva parkettgolv. Detta golv har inte flera lager utan består av ett enda kraftigare lager av trä. Fördelen med massiva parkettgolv är att de kan slipas flera gånger, men nackdelen är att de är känsliga för torka och fukt.

Är du osäker på vilken typ av parkettgolv du vill ha? Det kan en specialist hjälpa dig med för att finna vad som passar just dig och ditt hem bäst.

Fördelar med parkettläggning i Lund

Även om du givetvis själv kan lägga ett parkettgolv i din bostad, sommarhus eller vad du än vill ha det, finns det flera fördelar med att istället anlita ett proffs på parkettläggning i Lund. Fördelarna är till exempel att:

  • Golvet kan bli jämnare (det vill säga att du slipper knarrandet när du går på det).
  • Skarvarna kan bli bättre och snyggare än om du själv gör det.
  • Du får antagligen en snabbare parkettläggning än om du själv skulle lägga golvet.
  • Golvet passar dig och ditt hem.
  • Golvet är av hög kvalitet med en lång livstid.
  • Du får råd och tips om hur du ska sköta och underhålla golvet framöver.
Engelbrekt Strömberg
Profilbild

Engelbrekt Strömberg

Titta gärna på dessa inlägg för nyheter som rör diverse branscher. Jag diskuterar gärna näringsfrågor och skriver gärna om dessa. Hushållsnära tjänster Är tongivande i vad jag skriver. Samtidigt blir det också inlägg som rör andra inriktningar. Jag hoppas att du uppskattar dessa texter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *