Få lägre pris hos din städfirma

bygg-och-hantverkare

Det finns flera sätt att minska sin kostnad för hemstädning. Det viktigaste är att jämföra priset hos nuvarande städfirma mot dess konkurrenter i Stockholm. Men det är nästan lika viktigt att se över sitt behov samt minska behovet av hjälp.

Jämför din städfirma mot konkurrenter i Stockholm

De som idag har hemstädning och vill pressa priset kan börja med att kontrollera hur mycket aktuell städfirma tar för arbetet som utförs. Detta antingen per städtillfälle eller per månad.

Därefter kan priset ställas mot vad konkurrenter i Stockholm erbjuder för en liknande tjänst. Det man däremot bör komma ihåg är att det inte bara är priset som skiljer sig mellan de olika bolagen. Det kan även vara stora skillnader på:

  • Uppsägningstid och bindningstid.
  • Kvalité på städningen.
  • Om det är samma personal vid varje tillfälle.
  • Om det tillkommer ytterligare kostnader så som utkörningsavgift eller aviavgift.
  • Vilka andra hushållsnära tjänster som erbjuds.

Att jämföra aktuell städfirma mot dess konkurrenter är det viktigaste för att pressa priset. Men att vara ”dumsnål” brukar inte heller löna sig.

Se över ditt behov

Nästa steg är att se över behovet. Kommer din städfirma idag en gång i veckan och städar hela huset? Kan detta ändras? Det är självklart stor skillnad på att få hemstädning en gång i veckan istället för en gång varannan vecka. Men kanske är skillnaden inte så stor som många tror. Genom att huset städas rejält en gång varannan vecka kanske det går att ”underhållsstäda” mellan dessa tillfällen. Bland de städfirmor som erbjuder hemstädning på abonnemang i Stockholm är varannan vecka det vanligaste alternativet.

Den andra frågan att ställa sig är ”måste hela huset städas?” Kanske är det vissa rum som kan uteslutas osv. Mycket ofta önskas en total rengöring av kök och badrum samt dammsugning av vardagsrum. Men hur ofta behöver egentligen tvättrum och sovrum dammsugas? Är det något som kan skötas själv?

Abonnemang kan vara billigare

Att en städfirma kan erbjuda lägre pris vid abonnemang handlar om att det skapas en regelbundenhet. En del ger rabatt medan andra inte gör det. Det kan även vara olika stor rabatt beroende på hur många timmar som städningen förväntas utföras på varje månad. Oavsett kan det vara värt att kontrollera.

Boka städ hos ishine.se.

webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *