Att tänka på när du väljer elbolag

bygg-och-hantverkare

Det är ganska enkelt att välja ett elbolag. Men med det sagt kan det vara desto svårare att hitta den rätta leverantören. Det finns dock vissa tumregler som du kan använda dig av för att hitta rätt i djungeln av elbolag. Och om inte annat kan vi rekommendera uppstickaren Stockholms Elbolag om du känner dig rådvill.

Faktorer som talar för Stockholms Elbolag

När du väljer mellan olika leverantörer av el bör du bland annat göra följande:

  • Se över och jämför kostnaden
    För att kunna göra en ordentlig jämförelse behöver du förstås ha koll på den nuvarande kostnaden för din elkonsumtion. Denna kan du sedan ställa mot de priser som du erbjuds av Stockholms Elbolag och andra elleverantörer. Så börja med att ta reda på hur mycket el du förbrukar. Ta sedan en titt på de elpriser som du erbjuds av olika aktörer på marknaden. Jämför avslutningsvis de olika priserna och välj det elbolag som du tror passar just dig bäst.
  • Välj ett elbolag med en bra kundtjänst
    En viktig faktor för att du som kund ska känna dig trygg och bekväm med ditt valda elbolag är den kundservice som erbjuds. Stockholms Elbolag är ett exempel på en elleverantör som tillhandahåller support via både mejl och telefon. Och ett bolag som detta skulle såklart inte få leverera el till fler än 100 000 svenskar om deras service inte höll en hög nivå!
  • Använd din konsumentmakt genom att göra ett aktivt val
    Som konsument har du makten att kunna påverka aktörerna på elmarknaden. Detta gör du bäst genom att aktivt välja en elleverantör. Gör därför egna efterforskningar och hitta de elbolag vars elpriser bäst passar din plånbok. Du kommer då att få upp ögonen för den potentiella besparing som du kan göra genom att byta elbolag. Så jämför priser och villkor och överväg sedan att byta till Stockholms Elbolag!

När du sedan har vägt fördelarna mot nackdelarna är det dags att fullfölja ditt byte av elleverantör. Du får vanligtvis hjälp av det valda elbolaget att göra detta byte för att det ska gå så smidigt som möjligt.

Heinz Nordin
Profilbild

Heinz Nordin

En driven och kreativ krönikör med brett fokus på trender och näringsliv. Frågor jag hanterar utgår från trender och innovation. Städ och rengöring är oftast fokus i mina krönikor. Samtidigt blir det också inlägg som rör allt ifrån snickeriarbeten till trädgårdsdesign. Läs gärna även övriga artiklar jag skrivit.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *